Våra material

Här hittar du information om de material vi använder oss av i våra produkter. Vi har vår sömnadsproduktion i Litauen och den kan du kan läsa mer om här.

Närbild på en vävstol

Stretchtyget
Tillverkat av FOV, Sverige, Borås.

Det elastiska materialet som du hittar på våra arbetsbyxor över stussen, knäna samt i knäskyddspåsarna tillverkas av FOV. De har sin produktion i Sveriges textilhuvudstad Borås och de har resurser att väva tyger, färga och belägga dem och även kvalitetsgranska produkterna. Tyget som de producerar åt oss, består av 96% polyamid och 4% elastan. Det är elastanet i kombination med att det är vävt med en speciell bindning som ger tyget sina elastiska egenskaper. Tyget vävs, färgas, bereds och kontrolleras av FOV. FOV har inriktat sig på textilier som används industriellt och är därför väldigt duktiga på att ta fram slitstarka och funktionella material. Deras kompetens tillsammans med att de arbetar under svensk lagstiftning rörande bl.a. miljöpåverkan och socialt ansvar som arbetsgivare, är några av orsakerna till att vi har valt att samarbeta med dem.
FOV är Bluesignmember och certifierade enligt ISO14001 och ISO9001, tyget är certifierat med Oeko-Tex 100 Class 1

Bomull/polyesterväv
Tillverkat av Klopman, Italien, Frosinone

Det vävda tyget i 60% bomull och 40% polyester hittar du i våra gravidbyxor (Jessica och Rosmari), målarbyxorna Ada och arbetsbyxorna Tilde och tillhörande fickor. Tyget är i en canvasväv som tillsammans med fibervalet ger ett mycket slitstarkt tyg, perfekt för en arbetsbyxa. Det produceras av Klopman i Italien och är certifierat med Oeko-Tex 100 Class 2. 

Bomullsväv
Tillverkat av Kumash Fabrics, Turkiet, Istanbul

Det vävda bomullstyget finns i våra byxmodeller AvaFelicia och Sophia, shortsen Ann  samt tillhörande fickor. Tyget består av 100%  bomull och produceras av Kumash Fabrics i Turkiet. Tyget färgas i fem olika färger för vår räkning; petrol, vinröd, grön, svart och vit. Kumash Fabrics är medlemmar i BCI, och producerar bomull under bättre förutsättningar än traditionellt odlad bomull. De följer REACH förordningen och tyget är certifierat med Oeko-Tex 100 Class 1.

Fickförstärkning
Tillverkat av C. F. Weber, Tyskland, Spitzkunnersdorf

Det förstärkande fickfodret som du hittar i våra löstagbara verktygsfickor är tillverkat i Tyskland av C.F.Weber. Det är CORDURA®, vilket är ett mycket slitstarkt vävt material av polyamid, som ska hålla även om man förvarar vassa föremål i fickorna! 

Lintyg
Tillverkat av Klasikinė Tekstilė, Litauen, Kaunas

Linnetyget i vår skjorta Anja är tillverkat i Kaunas, på samma ställe som det sys och i närheten av där vi producerar våra arbetsbyxor. Linnetyget består till 100% av Lin. Klasikinė Tekstilė har varit verksamma inom branschen sedan 90-talet och är specialister på lin efter mer än 30 års erfarenhet. Bl.a så följer de REACH förordningen, är certifierade med European Flax™ som garanterar transparens i kedjan,  och certifierar sina tyger med Oeko-Tex 100.

Lätt flanell
Tillverkat av SÖKTAŞ, Turkiet, İzmir

Skjorttyget i vår skjorta Maja är tillverkat i Turkiet i två olika färgställningar och består av 100% Bomull. Bomullen är vävd och mjuk som en lätt flanell. SÖKTAŞ har varit verksamma inom branschen sedan 70-talet och är specialiserade på att producera bomullstyger. De följer REACH förordningen och certifierar sina tyger med Oeko-Tex 100.

Slitstarka tyger för arbetskläder ligger på en hög