Storleksguide

Vi får ofta frågor om våra byxor är små eller stora i storlekarna. Vi tycker att de varken är stora eller små utan ganska true to size. Lägg gärna ned lite tid på att mäta dig själv och jämför dina kroppsmått med kroppsmåttlistan här nedanför. 

Om du känner att du tvekar mellan två storlekar, brukar vi ge rådet att ta den mindre storleken om du funderar på ex. en Ava eller Tilde eftersom det är stretch runt både rumpa och midja. Dessutom töjer de på sig när du har använt dem en period, med de går ihop sig igen efter tvätt. Vill du däremot att byxan ska vara lite lösare så välj den större och använd gärna ett skärp. Är du istället intresserad av en byxa utan stretch; FeliciaWilja eller Jenny, borde du utgå på midjemåttet och välja den storlek som bäst stämmer överens med det, då midjan på den byxan är utan stretch. 


Måttlistor - kroppsmått

Så här mäter du:

  • Ta gärna hjälp av någon som kan mäta dig så att du kan fokusera på att stå rakt alternativt kan du stå framför en spegel.
  • Se till att måttbandet är horisontellt när ni mäter. 
  • Midjan mäter du där du är som smalast, oftast ett par cm ovanför naveln.
  • Stussen mäter du där du är som störst. Börja vid höften och låt måttbandet glida ner till den största punkten.
  • Innerbenslängden mäts på byxbenets innersöm, från grensömmen till slutet på fållen. Det bästa är att mäta på en byxa som du tycker har en bra längd. 
  • Bysten mäter du där du är som störst, det är vanligast i höjd med bröstvårtorna. För upp måttbandet något i ryggen för att ge skulderbladens nedre del utrymme. 

Är du en av våra typiska kunder så kanske du snarare håller på med snickeri än sömnad, och bara har tillgång till en tumstock. Då kan du ta ett snöre istället för ett måttband, som du sedan mäter med tumstocken. Smart va? 

Observera att måtten i måttlistan avser dina kroppsmått, och inte måtten på plaggen.
Är det något plaggmått du undrar över så är det bara att du 
ringer eller mailar så hjälper vi dig gärna!