Storleksguide

Många kvinnor står på rad och visar sina arbetskläder

Vi får ofta frågor om våra byxor är små eller stora i storlekarna. Vi tycker att de varken är stora eller små utan ganska true to size. Om du känner att du tvekar mellan två storlekar, brukar vi ge rådet att ta den mindre storleken eftersom det är stretch runt både rumpa och midja. Dessutom töjer de på sig när du har använt dem en period, med de går ihop sig igen efter tvätt. Jämför gärna med en byxa du har som du tycker sitter bra. Utgå också ifrån att de flesta av våra modeller har ett smalare snitt än arbetsbyxor för herrar, det gäller framförallt benvidden.

Måttlistor - kroppsmått


Så här mäter du:

  • Midjan mäter du där du är som smalast, oftast ett par cm ovanför naveln.
  • Stussen mäter du där du är som störst. Börja vid höften och låt måttbandet glida ner till den största punkten.
  • Innerbenlängden mäts på byxbenets innersöm, från grensömmen till slutet på fållen. Det bästa är att mäta på en byxa som du tycker har en bra längd. 
  • Bysten mäter du där du är som störst, det är vanligast i höjd med bröstvårtorna. För upp måttbandet något i ryggen för att ge skulderbladens nedre del utrymme. 
  • Se till att måttbandet är horisontellt när du mäter. Be gärna någon om hjälp eller stå framför en spegel.
Eftersom många av våra kunder snarare håller på med snickeri än sömnad, har de ofta bara tillgång till en tumstock. Då kan du ta ett snöre istället för ett måttband som du sen mäter med tumstocken. Smart va?

Observera att måtten i måttlistan avser dina kroppsmått, och inte måtten på plaggen.
Är det något plaggmått du undrar över så är det bara att du ringer eller mailar så hjälper vi dig gärna!