Vårt syfte

Vi jobbar för att tillgodose dina behov av välsittande och funktionella arbetskläder. Något som inte alltid varit en självklarhet eller knappt ens en möjligt då vi startade Operose. Speciellt inte om du var gravid eller behövde en liten eller en stor storlek. Vi såg en växande trend där fler och fler kvinnor gick till arbetet i byxor konstruerade för raka manskroppar och som på en kurvig kropp tappade mycket av funktionerna. Vi hörde historier om kvinnliga chefer som blev tagna för praktikanter när de kom ut på ett bygge eftersom de var tvungna att låna kollegans kläder. Vi hörde återförsäljare av arbetskläder säga att “kvinnor nöjer sig med herrkläder”. Något vi ledsnade på och ville göra något åt. 

Syftet med vår verksamhet är att ge alla, oavsett kroppsform, samma möjlighet och förutsättningar att utföra sitt arbete . Att du som gravid ska få jobba så länge du orkar och vill och slippa göra det med uppknäppta byxor. Det grundas i att vi tror på din förmåga och vill att du ska ha samma möjligheter och utbud som någon annan.

Ja, syftet med Operose är enkelt. Vi tror på att kvinnor kan utföra exakt samma saker som en man. Så varför komplicera eller förlöjliga det med skrikrosa och småblommigt?