Vårt syfte

Två kvinnor iförda arbetskläder spraymålar en vägg

Vi jobbar för att tillgodose dina behov av välsittande och funktionella arbetskläder. Något som inte alltid varit en självklarhet eller knappt ens en möjligt då vi startade Operose. Speciellt inte om du var gravid eller behövde en liten eller en stor storlek. Vi såg en växande trend där fler och fler kvinnor gick till arbetet i byxor konstruerade för raka manskroppar och som på en kurvig kropp tappade mycket av funktionerna. Vi hörde historier om kvinnliga chefer som blev tagna för praktikanter när de kom ut på ett bygge eftersom de var tvungna att låna kollegans kläder. Vi hörde återförsäljare av arbetskläder säga att “kvinnor nöjer sig med herrkläder”. Något vi ledsnade på och ville göra något åt. 

Syftet med vår verksamhet är att ge alla, oavsett kroppsform, samma möjlighet och förutsättningar att utföra sitt arbete . Att du som gravid ska få jobba så länge du orkar och vill och slippa göra det med uppknäppta byxor. Det grundas i att vi tror på din förmåga och vill att du ska ha samma möjligheter och utbud som någon annan.

Ja, syftet med Operose är enkelt. Vi tror på att kvinnor kan utföra exakt samma saker som en man. Så varför komplicera eller förlöjliga det med skrikrosa och småblommigt?

Bakgrunden
Efter 20 år i klädbranschen och 6 års renoverande av hus, insåg jag att det inte fanns arbetskläder för oss kvinnor. Jag startade Operose eftersom jag har kompetensen, viljan och förmågan att ta fram arbetskläder som motsvarar mina och kvinnors krav på sina arbetskläder. Min vision är att förändra förutsättningarna för kvinnor att kunna utföra sina yrken, på samma villkor som sina manliga kollegor, och därmed även ha rätten till funktionsdugliga och väldesignade arbetskläder.

Operose är det roligaste jag gjort och ännu roligare är det att få träffa alla fantastiska människor det har medfört. Det krävs mod och passion för att förändra rådande normer inom många branscher och jag vet att det är många med mig som vill se en förändring.  /Johanna Söderström, VD och grundare av Operose