Några priser är vi extra stolta över! 

Operose startades eftersom det inte fanns vettiga arbetskläder för kvinnor på marknaden. Vi kämpar för allas rätt till välsittande arbetskläder och ibland uppmärksammas det lite extra, vilket vi är otroligt stolta över. 

Betonggalans Jämställdhetspris

2020 vann vi årets jämställdhetspris som delas ut på Tidskriften Betongs gala varje år. Priset visar att det behövs aktiva insatser för att behålla kvinnor i mansdominerade branscher.

Nordbyggs
Guldmedalj

2018 vann vår arbetsbyxa för gravida Nordbyggs guldmedalj för "årets bästa produktnyhet".  Sedan dess har utbudet av arbetskläder för kvinnor vuxit, och det är vi otroligt glada för! 

LAMK's
Arbetsmiljöpris

2016 fick vi Lantbrukets arbetsmiljöpris för att ha förbättrat arbetsmiljön för kvinnor inom lantbruket. Vårt första pris som bekräftade vårt arbete och att vi behövs!

Betonggalans Jämställdhetspris

Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong och är samhällsbyggnadsbranschens största event. Varje år delas ett Jämställdhetspris  ut till ett företag, ett projekt eller en person som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet. 2020 vann vår VD,  Johanna Söderström priset med motiveringen: För att med beslutsamhet och ett outtröttligt engagemang bidragit till att förutsättningarna stärkts för att kvinnor inte bara ska våga sig in i byggbranschen utan också ges en rättvis möjlighet att stanna kvar. Vinnaren ger arbetsgivare möjlighet att tillgodose kvinnors behov av arbetskläder med funktion, bekvämlighet och praktiska förutsättningar på samma sätt som de tillgodoser mäns. En förutsättning för att kunna möta arbetsdagen på lika villkor.

Läs mer här: Betong

Nordbyggs Guldmedalj för årets bästa produktnyhet

Bakom Nordbyggs guldmedalj står Nordbygg, tidskriften Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Priset delades ut första gången år 2010 och delas alltså i år ut för nionde gången. 

Juryns motivering till Operoses vinst: ”2018 års guldmedalj uppmärksammar en produkt som inriktar sig på ett av Nordbyggs huvudteman – rekrytering. Produkten är en innovation, på det sätt att den känns så självklar och förstås borde funnits för länge sedan. Den banar väg för ett förhållningssätt som konkret öppnar byggbranschen.”

– Detta är den tydligaste segern i guldmedaljens historia. Operose med byxan för gravida fick 2 000 röster fler än de närmaste medtävlande. Och juryn var mycket enig om att detta var den givna vinnaren, förklarar Urban Månsson, vd svensk Byggtjänst.

Läs mer här: Byggindustrin

Läs mer här: Svensk Byggtidning

Läs mer här: Byggkatalogen, Svensk byggtjänst

LAMK's arbetsmiljöpris

LAMK är ett nätverk som består av representanter för myndigheter, institutioner, rådgivande organ och organisationer med anknytning till den gröna sektorn, jord och trädgård.

2016 vann vi deras arbetsmiljöpris med motiveringen: "Välfungerande arbetskläder är viktigt både ur säkerhetsaspekt och komfort. Operose AB har förbättrat arbetsmiljön för kvinnor inom lantbruket genom att aktivt ha designat arbetskläder med god passform och känsla för stil."

Läs mer här: Kommunal

Läs mer här: Land och Lantbruk

Kvinna sitter på ett falk och är stolt över jämställdhetspriser