Tygkassar sydda av resttyger

  • 150 kr

TygkassarSlitstark och tålig tygkasse med tryckTygkassarna är sydda i Sverige av överblivna tyger - provklipp från produktionen av tyget som används i våra övri


Finns i lager

Tygkassar

Slitstark och tålig tygkasse med tryck

Tygkassarna är sydda i Sverige av överblivna tyger - provklipp från produktionen av tyget som används i våra övriga modeller. Tyget är slitstarkt och tåligt, i 100% bomull och finns i olika färger; sen. 

Axelbandens längd kan variera lite då materialåtgången skulle effektiviseras och tygbitarnas storlek varierade. Men dessa mäter mellan XX-XX cm. 

Kassarna har en mobilficka på insidan. 


Bakgrund och orsak till spill 

Vi får hem provmetrar att godkänna innan tygerna som används för att sy våra kläder produceras. Dessa har vi haft liggandes som referens och historik, någon som sparat för att det kan vara bra att ha. Men inte så bra ändå. Vi bjöd hit några studenter från Eskilstunas Folkhögskola som läser Recycle Design, och vi hjälptes åt med att göra något vettigare av dessa tyger. 

I vår ateljé i Stallarholmen, Södermanland, så gjorde vi en liten sömnadslinje. Vi produktionplanerade, räknade på åtgång och produktionshastighet, skar till, sydde och avsynade - parallellt med detta så gjorde vi en schablon för screentryck och tryckte sedan dom färdiga påsarna här i ateljén.  

Läs gärna blogginlägget om tillverkningen av kassarna här