Tea - dekorationsmålare med mästarbrev.

|10/12, 2021

Tea - dekorationsmålare med mästarbrev.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke. Tea Nymark på @nydecosthlm “fick” sitt mästarbrev 2017 och vi har fått möjlighet att följa hennes arbete några timmar.

För några veckor sedan besökte vi henne när hon renoverade en tidigare tråkig trappuppgång i Stockholms innerstad. När vi klev in i trappuppgången och såg både det gamla och de nya utseendet var det nästan som att hon svingat med ett trollspö. Tea är nämligen inte bara målare utan även dekorationsmålare.


Tea berättar att just trappuppgångar har blivit hennes specialitet och hon hämtar inspiration från andra, oförstörda trappuppgångar i samma kvarter där originalstilen bevarats. Takmålningen hon håller på med liknar en från huset bredvid och dörrarna har fått en vacker ådringsmålning. Förutom en stadig hand, krävs en stark nacke och bra balans. Och självklart ett öga för färg och form. Några andra kunder som bevisar hennes skicklighet är bland annat Oscarsteatern, Stadshuset och Nalen.2006 tog Tea studenten på st:Martins gymnasium och efter det utförda gesällprovet började hon studera dekorationsmåleri och design på PalmFineArts i Norrköping.

Dekorationsmåleri är verkligen ett konsthantverk och du måste behärska många olika tekniker som tex lasering, ådring och marmorering. Och det gör verkligen mästaren Tea!!

Tea driver NyDeco tillsammans med Yvonne Sundberg.

.

.

.

#målare #måleri #kvinnligamålare #dekorationsmåleri #tapetsering #murare #kakelugnsmakare 
#renoveragamlahus  #penseldrag #spackla #ådring #lasering #byggnadsvård