Circular Monday blev vår cirkulära vecka!

|25/11, 2022

Circular Monday blev vår cirkulära vecka!

Under vecka 47 ägnade vi hela veckan åt cirkularitet. Det hela började med Circular Monday, en svensk rörelse som fungerar som motvikt till Black Friday. Det här är tredje året som vi är aktiva under Circular Monday och i år utökade vi det till en hel vecka och ännu fler roliga projekt.


På måndagen och tisdagen påbörjade vi köp och sälj!

Det mest hållbara plagget är ju det som används och under veckan har vi förmedlat köp och sälj av begagnade byxor. Det innebär att några Avor, Felicior och Wiljor hittat nya hem och förhoppningsvis får vara med om roliga saker hos sin nya ägare.

Det finns i skrivande stund ännu några begagnade byxor kvar och om du är intresserad kan du kika in på Instagram där du hittar dem under sparade händelser "Second hand".


Vi har också plåstrat om några byxor.

Ibland är olyckan framme och du får ett litet hål på dina arbetsbyxor. Då gäller det att vara snabb att laga innan hålet blir för stort. På vår Youtubekanal hittar du filmer om hur du kan laga dina byxor själv. Det finns olika varianter med enklare lappar men också med sashikobrodyr. Instruktioner och tips finns också att läsa i blogginläggen taggade med "reparation"

Ge gärna dina byxor en chans att få hänga med lite längre!

.

Sashiko, ovan under processens gång och nedan slutresultatet på byxans ägare!


Och så det roligaste projektet: Vi har färgat naturligt!

Rostiga spikar, lökskal och eukalyptusblad!

På torsdagen fick vi hit Maja som driver @axelinas_manufaktur och hennes kollega Anna-Maria som båda är experter på att färga naturligt. Hela lokalen fylldes med grytor, lökskal och en massa annat att färga med. Vi är mest fascinerade över resultatet med ecoprint. Där rullades eukalyptusblad och rostiga föremål in i byxorna och de fick sedan ligga i ett bad med ättika. Vi lät den vara varm några timmar och sedan fick det ligga i det svalnande vattnet över natten. 

Dessa byxor kommer vi att auktionera ut så småningom. Hör av dig direkt om du är intresserad!


Har du ideer om vad vi kan hitta på nästa år runt samma tid? Skicka gärna in dina tankar och tips till oss på mailen; [email protected]