#CircularMonday
Ge plaggen ett nytt liv!

Det är mer än dags att bryta mönster, värna om det vi har och vårda det vi en dag ska lämna till kommande generationer!  I samband med #CircularMonday den 20 november vill vi därför vara med och erbjuda lite hållbarare lösningar och öppna upp för diskussioner och reflektioner!

Läs mer om våra engagemang och gratis tjänster nedan!

Operose Re:pair

Vi älskar när våra plagg slits och får den där vackra patinan som gör att det syns att de används flitigt! Men när de använts länge nog eller när en olycka varit framme kanske de behöver lite kärlek och omplåstring? Därför kör vi ett kollektivt repair-engagemang under dagarna runt #circularmonday!  

Har något av dina Operose-plagg gått sönder och skulle må bra av lite omtanke? Hör av dig och beställ hem ett gratis lagningskit, kolla på våra videos på temat "laga kläder" eller laga det tillsammans med oss på måndagen den 20 november!

Operose Re:use service

Det mest hållbara plagget är det som används! Därför förmedlar vi under veckan runt #circularmonday en "köp och sälj" på våra sociala medier. Detta för att kunna hjälpa både dig som tycker synd om dina Operosebyxor som aldrig får vara med om något kul längre efter att du växte ur dem, eller dig som kanske inte har lust att köpa ett par nya arbetsbyxor för gravida för bara ett par månaders användning. Har kläderna väl tillverkats, så ska de användas!


Varför cirkulärt? 

Cirkulära kretslopp innebär att man kontinuerligt brukar de resurser som redan finns och är framställda, utan att skapa nytt och utan att skapa avfall som behöver hanteras. Något som många är grymma på och något som dom flesta behöver jobba mer med.

Modeindustrin innebär en väldigt tung belastning på miljön p.g.a de otroligt stora kvantiteterna som produceras dagligen. Vi kommer alltid att behöva använda kläder, men de flesta av oss behöver fundera på hur vi  både kan producera och konsumera med en mindre belastning på miljön.  #circularmonday startades för att vara black fridays motpol; för att påminna om hur vi kan tänka, leva och konsumera mer hållbart. 


VAD KAN DU GÖRA?

Läs vår lista med 5 saker du kan göra för att konsumera hållbart.